Raision Koirakoulu

Opitaan yhdessä häntä heiluen ja hymy huulilla!

Outi Vormisto – rally-toko-, agility- ja arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja

Raision Koirakoulussa sinä ja koirasi saatte asiantuntevaa koulutusta, mukavalla meiningillä

Olen Outi Vormisto ja rakastan touhuta koirien kanssa niin kouluttaen, treenaten kuin kisatenkin. Omistan Raision Koirakoulun, jossa tarjoan rally-toko- ja arkitottelevaisuus­koulutuksia. (Pentu-, perustaito-, toko- ja BH-kursseja puolestaan kouluttaa eläintenkouluttaja (AT) Rosanna Peltoniemi.) Mutta mistä rakkaus koirakoulutuksiin alkoi?

Agility löysi sydämeni vuonna 2002, jolloin harrastuskaverinani oli naapurin silkkiterrieri. Kouluttamisen pariin päädyin jo vuonna 2004, ja 2006 oma haaveeni toteutui ja sain oman bordercollien Tinjan. Tinjan kanssa harrastimme agilitya tavoitteellisesti SM-kisoja myöten (paras sijoitus SM-25) – osallistuimme kerran jopa MM-karsintoihin – ja Tinjasta tuli agilityvalio. Samalla koulutin koiria säännöllisesti ja kouluttauduin myös itse 10 vuoden ajan.

Jouduin lopettamaan agilityn, kun Tinjalta löytyi spondyloosi ja vastaavasti nuoremmalta bordercollieltamme Jetalta D-lonkat, joten minulla ei ollut kotona enää agility-koiraa. Oli siis löydettävä toinen laji. Olimme kokeilleet tokoa Tinjan kanssa (vanhoilla säännöillä) TK1:n verran, muttei laji ei tuntunut täysin omalta koiran saati omistajan mielestä. Sitten löytyi rally-toko.

Rally-tokon alku meni lähinnä nauraen, mutta kisavietti alkoi nostaa hiljalleen päätään. Opiskelin kyltit ja säännöt ja lajin virallistuttua lähdin kisaamaan. Tinja oli lajista hyvin innoissaan, sillä rally-tokossa ohjaaja saa puhua koiralle ja kannustaa sitä (nyt ei menty vain kovaa vauhtia esteiden yli kuten agilityssa).

Rally-toko vei meidät mukanaan ja Tinja sai RTK4-koulutus­tunnuksen. Siinä sivussa kuin varkain perheemme toinen koira Jetta oppi myös rally-tokon salat ja kisaaminen alkoi hänen kanssaan tuottaen lopulta RTK3-koulutus­tunnuksen. Tinjan kanssa tavoitteena oli rally-tokovalion titteli, mutta valitettavasti tämä ei toteudu, sillä katkenneen ristisiteen leikkauksen jälkioireena tuli voimakkaasti edennyt nivelrikko, joka vaatii säännöllisen lääkityksen. Jetta puolestaan on vasta korkkaamassa MES-luokkaa vielä tänä vuonna, mikäli kisapaikka vain löytyy.

Rally-tokoa ajauduin kouluttamaan kuin vahingossa ja huomasinkin, että kouluttaminen on edelleen minulla veressä. Olen nyt kouluttanut säännöllisesti rally-tokoa muutaman vuoden. Parasta kouluttamisessa on nähdä koirakossa se riemu, kun oivallus tapahtuu ja opitut asiat alkavat toimia. Koulutan mielelläni kisalähtöisesti, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkien tarvitsisi milloinkaan kisata. Mielestäni on järkevämpää kouluttaa suoraan kisalähtöisesti, sillä jos mieli muuttuu ja kisaaminen kiinnostaakin, tarvittavat tiedot ovat jo valmiiksi hallussa.

Vaikka rally-toko on rakas laji (koulutuksieni pääpaino on nimenomaan rally-tokossa), on agility aina ollut taustalla. Muiden videoita katsoessani haaveilen vielä joskus pääseväni myös agility-kentille. Arkitottelevaisuus on puolestaan näiden kahden lajin pohja, joten se kulkee mukana kuin luonnostaan. Arkitottelevaisuuteen voi toki tulla vain tähtäimessä yhteisen arjen parantaminen koiran kanssa, näin ollen tavoitteena ei tarvitse olla jatko rally-tokon tai agilityn pariin.

Olen innokas kouluttamaan itseäni ja käynkin aina tilaisuuden tullen kursseilla oppimassa uutta. Arkitottelevaisuus- ja rally-toko- ja agilitykoulutusohjaaja­-opinnot on suoritettu, ja seuraavaksi on vuorossa koetoimitsija-opinnot eri lajeihin.

Jos kiinnostuit ja haluaisit tietää lisää koulutuksista, kurkkaa koulutukset-sivulle tai ota suoraan yhteyttä!

Raision Koirakoulu
Vehnätie 9
21200 RAISIO

Puh. / WhatsApp    041 317 3117

Verkkokauppa / Ilmoittautuminen: http://www.raisionkoirakoulu.mycashflow.fi

Hallin vuokraus:
hallivaraukset­@raisionkoirakoulu.fi

Muut asiat:
toimisto­@raisionkoirakoulu.fi