Raision Koirakoulu

Opitaan yhdessä häntä heiluen ja hymy huulilla!

Rally-toko

Rally-toko on sekoitus tokoa, agilitya ja koiratanssia. Rally-tokossa koira suorittaa rataa ohjaajan kanssa kylteissä olevien ohjeiden mukaan. Koiralle saa puhua ja sitä saa kannustaa sekä kehua suorituksen aikana, myös käsillä tehtävät liikkeet ja muu liikekieli on sallittua. Tärkeintä rally-tokossa on enemmänkin iloinen yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä, ei niinkään millintarkat asennot.

Rally-toko sopii kaikenikäisille, -rotuisille ja -kokoisille koirille. Rally-tokoa voi harrastaa ihan vaan omaksi ja koiran iloksi, toisena lajina vaihtelun vuoksi tai tavoitteellisesti kisaten arvokisoja myöden. Lajin vahvuus on liikkeiden monipuolisuus ja se, että koiraa saa kehua ja kannustaa läpi koko radan. Tämä sopii myös hyvin eläkelajiksi esimerkiksi agility- tai pk-koirille.

Arkitottele­vaisuus / perustaitokurssi

Arkitottelevaisuus-/perustaitokurssilla koira oppii arjen taitoja, kuten paikallaoloa ja luoksetuloa, hihnassa käyttäytymistä, toisten koirien ohittamista sekä rauhoittumista ja ihmisten kohtaamista asianmukaisesti ja kauniisti. Lähtötasolla tai koiran iällä ei ole väliä, kurssi sopii kaikille ja koulutus on enintään 4 koiran ryhmässä jokaisen koirakon tarpeet huomioiden olipa tavoitteena sitten mukava seurakoira tai tuleva kisakenttien tähti.

Pentukurssi

Kurssilla käydään läpi jokaiselle koiralle tärkeitä taitoja kuten ohittamista, odottamista, luopumista, luoksetuloa ja ihmisten tervehtimistä sekä opetellaan naksuttimen/palkkasanan hyödyntämistä koulutuksessa ja perehdymme muutenkin koiran palkitsemiseen. Pentukurssille voi tulla jo 8-viikkoisen pennun kanssa!  Ryhmissä on enintään 4 koiraa, eli jokaisen koirakon tarpeet huomioidaan yksilöllisesti.

BH-kurssi (Tavoitteellinen tottelevaisuus)

BH- eli käyttäytymiskokeen tarkoituksena on selvittää koiran yhteiskuntakelpoisuus, ja vain koulutustunnuksen (BH) saavuttaneet koirat saavat myöhemmin osallistua palvelus- ja pelastuskoirakokeisiin. Kokeeseen saavat osallistua kaikki tunnistusmerkityt koirat, jotka on rekisteröity johonkin Suomen Kennelliiton hyväksymään koirarekisteriin tai Suomen Kennelliiton ylläpitämään omistajarekisteriin (monirotuiset tai muuten rekisteröimättömät koirat). Käyttäytymiskokeen tottelevaisuusosuus sisältää seuraamisen sekä taluttimessa että vapaana, istumisen, maahanmenon ja luoksetulon sekä paikallaolon. Hyväksyttävään suoritukseen vaaditaan vähintään 70 % maksimipistemäärästä. Käyttäytymiskokeen toinen osuus suoritetaan joko kadulla, torilla, liikekeskuksessa tai muulla yleisellä paikalla, jossa tarkistetaan koiran suhtautuminen normaaliin liikenteeseen. Koiran tulee suhtautua välinpitämättömästi ja positiivisesti ohikulkeviin ihmisiin, koiriin, autoihin, polkupyöriin, lastenvaunuihin, rullaluistelijoihin ja muihin tavallisesti liikenteessä kohdattaviin tilanteisiin. Koetta ei arvostella pistein, vaan tuomari tarkkailee koiraa eri tilanteissa ja niiden perusteella joko hyväksyy tai hylkää sen suorituksen.

Koirakon lähtötasolla ei ole merkitystä, koulutus on yksilöllistä ja ryhmässä on enintään 4 koirakkoa.

Tokon alkeet (Tavoitteellinen tottelevaisuus)

Kurssi sopii niin tottelevaisuuskokeisiin tähtääville tai jo kokeissa käyville koirakoille kuin myös niille, jotka haluavat vaan harrastaa koiransa kanssa jotain mukavaa ja hioa yhteistyötä entistä paremmaksi. Kurssilla käydään läpi tokon alokas- ja avoimen luokan liikkeiden kouluttamista (mm. seuraaminen, luoksetulo, istuminen, seisominen, maahanmeno, paikalla makaaminen, estehyppy, nouto, kaukokäskyt jne.) yksilöllisesti enintään 4 koirakon ryhmässä.

Dobo®

Dobo® on kehitetty koiran ja ohjaajan yhteiseksi liikuntamuodoksi. Se kasvattaa sekä koiran että ohjaajan lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Harjoitteet eivät ole hyödyllisiä vain fyysisen hyvinvoinnin kannalta, sillä ne vaativat keskittymistä ja myös suhde koiran ja ohjaajan välillä paranee yhdessä puuhatessa.

Dobo®-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja, joiden muoto sopii koiralle pyöreää palloa paremmin. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia: koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, joten laji sopii kaikentasoisille treenaajille.

Koiran tulisi kuitenkin olla terve ja vähintään 9 kuukauden ikäinen. Mikäli koiralla on jokin tuki-tai liikuntaelinten sairaus, ole yhteydessä ensin hoitavaan lääkäriin tai fysioterapeuttiin ja varmista, onko dobo koirallesi sopiva harrastus.

Kerromme mielellämme lisää näistä koulutuksista, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Raision Koirakoulu
Vehnätie 9
21200 RAISIO

Puh. / WhatsApp: 041 317 3117

Verkkokauppa / Ilmoittautuminen: www.raisionkoirakoulu.mycashflow.fi

Hallin vuokraus:
hallivaraukset­@raisionkoirakoulu.fi

Muut asiat:
toimisto­@raisionkoirakoulu.fi